Miten kehittyä hyväksi pokerinpelaajaksi?

Pokeria pidetään usein tuuripelinä ja hyvällä onnella onkin osansa peleissä, sillä jokainen pelaa niillä korteilla, mitä jaetaan. Vastoin yleistä harhaluuloa pokerissa on kuitenkin monia muitakin osia, ja hyvä tuuri on vain yksi elementti siinä kokonaisuudessa, joka tekee henkilöstä menestyneen pokerinpelaajan. Mikäli peli olisi pelkkää tuuripeliä, voisi pokeriammattilaiseksi nousta kuka tahansa, mikä puolestaan ei selittäisi sitä, miksi samat nimet näkyvät kerta toisensa jälkeen lajin huippusijoilla.

Pokeri on matematiikan ja psykologian yhdistelmää

Kun pelataan pokeripöydissä, korostuvat pelaajilta tietyt ominaisuudet, kuten kyky havainnoida ja hyödyntää matemaattisia todennäköisyyksiä. Myös hyvästä muistista on hyötyä, sillä pelaaja kykenee näiden avulla pohtimaan, mikä on todennäköisyys saada hyvä käsi ja voittaa muut pelaajat. Tämä ymmärrys eli niin sanottu pelisilmä kehittyy harjoittelemalla ja sitä voi kehittää muun muassa pelaamalla ilman panoksia ja jakamalla itse kortteja. Myös tilastomatematiikan osaamisesta on hyötyä loogisessa ajattelussa.

Pelatessa pokeria muita pelaajia vastaan korostuu myös psykologinen ymmärrys pelistä. Osa pelaajista on äärettömän tarkkasilmäisiä ja osaavat helposti sanoa milloin joku yrittää bluffata ja saavat samalla itselleen merkityksellisen edun. Samat pelaajat osaavat toisaalta itse myös hyvin peittää omat paljastavat eleensä. Pokeri vaatii myös paineensietokykyä, pelaajan on osattava peittää riittävän hyvin omat reaktionsa ja toisaalta pidettävä keskittymiskykyään yllä myös paineen alla.

Taitoja voi kehittää

Vaikka edellä mainitut asiat eivät kuuluisikaan omiin vahvuuksiisi, on näitä kaikkia mahdollista kehittää. Harjoitus tekee mestarin, myös pokerissa, ja esimerkiksi tietty pelipöydissä huokuva itsevarmuus tulee ainoastaan harjoittelun ja osaamisen kautta.

Kehityspolku alkaa luonnollisesti omien heikkouksien tunnistamisesta. Mikäli matemaattinen ajattelu ei ole sinulle helppoa, kannattaa kaivaa tilastomatikan kirjat esille ja perehtyä asiaan. Matematiikan pulmiin voi löytyä jopa aivan uutta motivaatiota, kun pohtii esimerkiksi, mikä on todennäköisyys sille, että pakasta tulee juuri tietty kortti.

Omaa keskittymiskykyä ja paineensietoa voi kehittää esimerkiksi erilaisilla meditaatioharjoituksilla. Tämä saattaa alkuun kuulostaa hieman vieraalta, mutta jo muutaman kerran jälkeen huomaat varmasti edut ja kykysi keskittyä korttien äärellä on huomattavasti parempi kuin aiemmin. Mikä tahansa heikkoutesi onkaan, keskity siihen ja harjoittele, kehitystä tapahtuu kyllä.